Aangezien ik altijd aan meerdere projecten tegelijkertijd werk, schiet het qua productie nu niet zo heel erg op. Daarom leek het mij leuk om jullie een voorproefje te geven van een project waar ik nu mee bezig ben. Ik moet alleen de randen en de mouwen nog, dus ben ik het patroon tot nu toe gaan uitschrijven. Dat was wel even een werkje, voortaan netjes bijhouden dus!

voorproefje cirkelvest

Het basisprincipe is volgens mij weer eenvoudig, zeker als je een beetje wiskunde kan. Het patroon dus gebaseerd op een cirkel die en voor de omtrek daarvan geldt:

Omtrek cirkel = π · diameter

En omdat π iets meer dan 3 is komt het aantal 3 of een veelvoud ervan vaak terug in het patroon. De kleinste boogjes zijn groepjes van drie. En de opzetcirkel telt 27 groepjes. Het lijf bestaat trouwens ook uit 27 rijen heen en weer. Ben je anders gebouwd dan ik? Dan is dit patroon natuurlijk simpel aan te passen aan jouw maat, zolang je je aan de regels van 3 houdt.

Natuurlijk leg ik dat nog allemaal uit, als het vest echt af is. Voor nu ga ik maar weer snel aan het haken, zodat ik binnenkort weer wat van mijn haaklijst af kan vinken.

Abracadabra!
Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *